Brieven van de kerstman

 

Het schrijven van brieven van de Kerstman is een traditie die al van oudsher bestaat. In deze brieven vragen de kinderen overal ter wereld om speelgoed en vertellen ze aan Kerstman hoe goed ze zich hebben gedragen.

Elk jaar sturen duizenden kinderen brieven via de post, geven ze aan Kerstman persoonlijk in winkelcentra en tegenwoordig vaak via internet zodat het sneller aankomt. Vroeger werden de brieven in de kachel verbrand.

Posterijen van verschillende landen hebben services opgezet om deze brieven, geadresseerd als aan Kerstman, Madrid, Spanje, Aan de hemel, te beantwoorden.

Dit wordt gedaan door werknemers van de posterijen of door vrijwilligers.

 

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat brieven aan Kerstman / Sinterklaas geschreven door jongens verschillen van die van meisjes. Meisjes zijn voorzichtiger in hun woordgebruik, drukken zich beleefder uit en gebruiken vaak de gevoelens die bij de geest van Kerstmis horen. Ook vragen meisjes vaker dan jongens cadeaus voor anderen.

 

Vaak wordt de brief aan Kerstman door ouders gebruikt als een middel bij het opvoeden waarbij goed gedrag en gehoorzaamheid wordt beloond.

 

Nu kunnen ouders (en grootouders) persoonlijke brieven van de Kerstman  bestellen, die naar de kinderen worden verstuurd met vermelding van hun prestaties, interesses en het speelgoed waarom ze hebben gevraagd. www. brief vandekerstman .com is de eerste en officiële service opgezet door KERSTMAN vanuit zijn woonplaats Madrid, Spanje, om alle brieven persoonlijk te beantwoorden.